bancuri, glume, imagini, video, fun, bancuri online, bancuri tari, imagini haioase, videoclipuri haioase, distractie online Pe HaiSaRadem.ro vei gasi bancuri, glume, imagini, video, fun, bancuri online, bancuri tari, imagini haioase, videoclipuri haioase, distractie online. Nu ne crede pe cuvant, intra pe HaiSaRadem.ro ca sa te convingi.

RETETE CULINARE

ENJOY YOUR STAY

TELINA UMPLUTA CU CARNE

 

Ingrediente:

4-6 teline (sa ramina ca niste gulii tinere cind sint curatate), 100 ml smintina, 1/4 l suc de rosii, 30 g faina, sare, piper, patrunjel, untdelemn.

 

Mod de preparare

Telinele curatate de coaja se scobesc cu rondeaua (nu cu lingurita) ca si guliile, ca marginea sa ramina de cca 1 cm grosime. La tocatura se adauga 1/4 din miezul scos din teline, care s-a trecut prin masina odata cu carnea. Se umplu telinele si daca ramine tocatura, cu aceasta se pot umple ardei sau rosii, care se vor firbe odata cu telinele. Intr-o cratita potrivita ca marime, cit sa cuprinda telinele (eventual si ardei si rosii), se pun 2-3 linguri untdelemn si se asaza telinele. Cratita se pune pe foc mic, lasind 1-2 minute sa se infierbinte telinele, fara sa se intoarca (sa-si dezvolte aroma) apoi, se sting cu sucul de rosii si apa cit sa le cuprinda bine. Se fierb acoperite, la foc mic, 30-40 minute; dupa 15-20 minute, se intorc in sos.Cind sint fierte, se freaca faina cu 2 linguri de apa rece si se amesteca cu sosul, lasindu-l sa fiarba citeva clocote ca sa se lege.Apoi, cratita se ia depe foc si mincarea se sareaza dupa gust si i se adauga o lingurita de zahar. Telinele se servesc presarate cu patrunjel taiat marunt asa simple, sau cu smintina, la masa.