BluePink BluePink
XHost
Oferim servicii de instalare, configurare si monitorizare servere linux (router, firewall, dns, web, email, baze de date, aplicatii, server de backup, domain controller, share de retea) de la 50 eur / instalare. Pentru detalii accesati site-ul BluePink.

RETETE CULINARE

ENJOY YOUR STAY

CORNULETE CU BORS

 

Ingrediente:

250 g faina, 150 ml untdelemn, 100 ml bors, 25 g drojdie, 1/2 lingurita sare, 25 g zahar, coaja rasa de la 1/2 lamaie, un plic cu zahar vanilat

 

Mod de preparare:

Intr-un lighenas, se freaca drojdia cu zaharul pana se lichefiaza, apoi se adauga untdelemnul, sarea, borsul, coaja de lamaie si la sfarsit faina. Dupa ce se framanta bine cu mana, 6-7 minute, aluatul se lasa intr-un loc caldut sa creasca cca 30 minute, pana ce isi dubleaza volumul. Se pune apoi pe o foaie de naylon, presarata cu putina faina si se modeleaza in forma de sul mai gros, care se taie in 6 bucati egale; fiecare bucata se modeleaza in forma de minge. Aluatul este elastic, se lucreaza usor. Fiecare bucata se intinde, cu sucitorul, in forma rotunda de marimea unei farfurii intinse; aceasta se taie cu ruleta sau cu cutitul trecut prin faina, in jumatate, apoi in sferturi si fiecare sfert in trei triunghiuri; se obtin astfel 12 triunghiuri egale. La baza fiecarui triunghi se pune cate 1/2 lingurita cu marmelada mai vartoasa sau umplutura de nuca si apoi triunghiurile se ruleaza de la baza spre varf, obtinindu-se cornulete. Acestea se asaza in tava neunsa, cu distanta de 1, 1/2 cm intre ele si se lasa sa creasca 15 minute. Se coc la foc mijlociu, 20 - 25 minute, pana cand se rumenesc putin. Nu cresc prea mult, dar sant foarte fragede si gustoase. Se trec fierbinti prin zahar pudra, amestecat cu zahar vanilat. Rezulta 72 cornulete.