RETETE CULINARE
ENJOY YOUR STAY
CORNULETE CU BORS
Ingrediente:
250 g faina, 150 ml untdelemn, 100 ml bors, 25 g drojdie, 1/2 lingurita sare, 25 g zahar, coaja rasa de la 1/2 lamaie, un plic cu zahar vanilat
Mod de preparare:
Intr-un lighenas, se freaca drojdia cu zaharul pana se lichefiaza, apoi se adauga untdelemnul, sarea, borsul, coaja de lamaie si la sfarsit faina. Dupa ce se framanta bine cu mana, 6-7 minute, aluatul se lasa intr-un loc caldut sa creasca cca 30 minute, pana ce isi dubleaza volumul. Se pune apoi pe o foaie de naylon, presarata cu putina faina si se modeleaza in forma de sul mai gros, care se taie in 6 bucati egale; fiecare bucata se modeleaza in forma de minge. Aluatul este elastic, se lucreaza usor. Fiecare bucata se intinde, cu sucitorul, in forma rotunda de marimea unei farfurii intinse; aceasta se taie cu ruleta sau cu cutitul trecut prin faina, in jumatate, apoi in sferturi si fiecare sfert in trei triunghiuri; se obtin astfel 12 triunghiuri egale. La baza fiecarui triunghi se pune cate 1/2 lingurita cu marmelada mai vartoasa sau umplutura de nuca si apoi triunghiurile se ruleaza de la baza spre varf, obtinindu-se cornulete. Acestea se asaza in tava neunsa, cu distanta de 1, 1/2 cm intre ele si se lasa sa creasca 15 minute. Se coc la foc mijlociu, 20 - 25 minute, pana cand se rumenesc putin. Nu cresc prea mult, dar sant foarte fragede si gustoase. Se trec fierbinti prin zahar pudra, amestecat cu zahar vanilat. Rezulta 72 cornulete.