BluePink BluePink
XHost
Gazduire site-uri web nelimitata ca spatiu si trafic lunar la doar 15 eur / an. Inregistrare domenii .ro .com .net .org .info .biz .com.ro .org.ro la preturi preferentiale. Pentru oferta detaliata accesati site-ul BluePink

RETETE CULINARE

ENJOY YOUR STAY

SAVARINE

 

Ingrediente:

Aluatul: 6 oua, 120 g zahar, 15 ml rom, 30 g faina, 100 g pesmet

Siropul: 300 g zahar, 400 ml apa, 100 ml rom

Pentru ornat: 1/2 kg frisca.

 

Mod de preparare:

Se ung 12 forme de savarine cu unt sau margarina si se tapeteaza cu pesmet. Albusurile se bat spuma, se adauga zaharul tos, romul si se bat in continuare pana cand se intaresc din nou. Se adauga galbenusurile se bat de 4-5 ori, ca sa se amestece putin apoi se pune pesmetul cu faina amestecanduse de 9-10 ori sa nu se lase albusul. Compozitia se pune in toate formele tapetate. Se pun tavile in cuptor si se lasa 30 minute.Nu se deschide cuptorul 20 minute. Dupa ce s-au copt se lasa sa se raceasca cu un prosop deasupra.

Siropul: zaharul se amesteca cu apa, pe foc pana cand se dizolva si se fierbe cateva clocote, iar cand se raceste se adauga romul. Fiecarei savarine i se taie cate un capac, 1/3 din ea , savarinele si capacele se stropesc abundent cu siropul si apoi se baga in frigider unde se tin 2-3 ore astfel frisca in contact cu ele se va muia. Se pune capacul dupa care se pune un strat de frisca 2-3 cm.