RETETE CULINARE
POFTA BUNA !
Salata Nizza
Ingrediente:
5-6 felii de ansoa, 5 rosii, 2 ardei grasi, 1 ceapa rosie sau alba, 100 g masline negre feliate, 100 grame masline verzi feliate, ridichi, 3 oua fierte tari, 1 legatura patrunjel tocat, 1 lingura otet (sau lamaie daca preferati!), 1/2 lingurita sare, sare dupa gust, ulei de masline
alte condimente: piper alb sau rosu, boia, oregano, rozmarin etc.
Mod de preparare:
Taie rosiile in felii si aranjeaza-le pe marginile unui platou. Clateste un pic feliile de ansoa cu apa, dupa care aseaza-le frumos peste feliile de rosii.Taie ardeii in fasii subtiri (nu exagerat de lungi!) si ceapa in rondele, sau jumatati de rondele. Aseaza si ardeii si ceapa pe platou pe cercul de mijloc al farfuriei, alaturi de masline.Taie ridichiile si ouale in cercuri si aseaza-le la mijloc. Deasupra presara patrunjelul tocat.Sosul special pentru salata se prepara din otet, sau
zeama de lamaie, cu ulei si cu condimente dupa gust.
Atentie: sosul se toarna peste salata cu putin timp inainte de a fi servita!