bancuri, glume, imagini, video, fun, bancuri online, bancuri tari, imagini haioase, videoclipuri haioase, distractie online Pe HaiSaRadem.ro vei gasi bancuri, glume, imagini, video, fun, bancuri online, bancuri tari, imagini haioase, videoclipuri haioase, distractie online. Nu ne crede pe cuvant, intra pe HaiSaRadem.ro ca sa te convingi.

RETETE CULINARE

ENJOY YOUR STAY

PASTA DE GUTUI

 

Ingrediente:

Fructe fierte ramase de la peltea, pentru 1 kg fructe, cite 1 kg zahar, 1/2 lingurita cu scortisoara macinata, un plic cu zahar vanilat, coaja rasa de lamiie, zahar pudra.

 

Mod de preparare:

Fructele fierte care au ramas de la peltea se trecprin strecuratoarea cu gauri mai mari (de macaroane; nu trebuie insistat prea mult, ca sa nu treaca si sinmburii si cojile).La 1 kg pasta se pun 1 kg zahar, 1/2 lingurita cu scortisoara macinata , un plic cu zahar vanilat si putina coaja rasa de lamiie.Pasta, fiind scursa bine de zeama, se fierbe cu zaharul intr-o cratita asezata de la inceput, pe o tigla, ca marmelada, la foc mic, amestecind mereu, pina cind devine consistenta (virtoasa) si cu aspect unsuros, semn ca a scazut apa (daca se trece cu linguraprin ea, ramine urma).In aceasta faza pasta este gata; se pune intr-o tava smaltuita, (unsa cu putin unt) intr-un strat cu grosimea de 2-3 cm, presind cu lingura ca sa nu ramina goluri.Se lasa 3-4 zile, ca sa se intareasca , apoi se taie sub diferite forme, ca bomboanele; patrate cu latura de 2-3 cm, triunghiuri sau romburi mici.Fiecare bucata se trece prin zahar pudra, amestecat cu zahar vanilat; se asaza in cutii de carton sau in pungi de nailon, ca sa nu se usuce prea mult, cu hirtie de pergament intre rinduri.Se servesc ca bomboanele.Daca se tin mult timp, se usuca prea mult.