BluePink BluePink
XHost
Servere virtuale de la 20 eur / luna. Servere dedicate de la 100 eur / luna - servicii de administrare si monitorizare incluse. Colocare servere si echipamente de la 75 eur / luna. Pentru detalii accesati site-ul BluePink.

RETETE CULINARE

POFTA  BUNA  !

Cautare:

Parteneri

  • BANI PE INTERNET
  • Forum
  • VIN DE CORCODUSE

     

    Ingrediente:

    3 kg corcoduse, 3 1/2 l apa, 1 kg zahar, coaja de scortisoara, cuisoara.

     

    Mod de preparare:

    Cantitatea pregatita de corcoduse si apa se pune intr-o oala smaltuita. Se fierbe cca 30 minute, dupa ce a dat in clocot, adica pana plesneste bine coaja fructelor. Oala se ia apoi de pe foc si se lasa 48 de ore a rece. Se strecoara sucul, punand fructele, cate putine, pe rand, in strecuratoarea cu gauri mari, presand putin cu mana, ca sa se scurga bine. Fructele presate se pastreaza in alt vas. Lichidul rezultat se cantareste. La 4 l lichid se pune 1 kg zahar; se amesteca bine pana cand se topeste zaharul. Este de preferat ca zaharul sa fiarba 10 minute cu 1/4 din cantitatea de lichid, apoi sa se amestece cu restul. Prin fierbere cu o substanta acra (zeama de fructe), zaharul se descompune in glucoza si levuloza, zaharuri mai simple, care vor fermenta mai repede. Sucul indulcit se pune in damigene (sau butoias), lasand un spatiu liber de 10 cm, pana la gura acestora, ca sa aiba loc spuma care se formeaza prin fermentare. Nu se pune drojdie de bere; va fermenta foarte bine numai cu drojdiile salbatice care sant in aer. Damigeana se astupa bine cu dop de fermentatie; acesta, prin tubul cu care este prevazut, permite bioxidului de carbon sa iasa (care se degaja in timpul fermentatiei), altfel prin presiunea lui va sparge vasul. Damigeana se lasa nemiscata 5-6 saptamani, pana cand se termina fermentatia, la o temperatura nu mai mare de 18-20 grade celsius, in care timp se depun toate suspensiile sub forma de drojdie. Vinul se trage apoi de pe drojdie, in damigene sau sticle cu furtunul, care nu trebuie sa ajunga la drojdie, s-o tulbure. Peste palnie se pune un servet din tifon si un strat subtire de vata, se trage aerul din furtun, pana cand iese vinul, apoi se trece repede furtunul in palnia asezata in gatul sticlei sau damigenei; dupa ce se umple una, se trece repede la urmatoarea. Sticlele sau damigenele se astupa bine cu dopuri noi sau cele vechi sterilizate, 10 minute in apa clocotita si se pastreaza intr-un loc racoros. Din pulpa fructelor ramase se poate face marmelada.