BluePink BluePink
XHost
Servere virtuale de la 20 eur / luna. Servere dedicate de la 100 eur / luna - servicii de administrare si monitorizare incluse. Colocare servere si echipamente de la 75 eur / luna. Pentru detalii accesati site-ul BluePink.

RETETE CULINARE

POFTA  BUNA  !

Cautare:

Parteneri

  • BANI PE INTERNET
  • Forum
  • VIN DE COACAZE NEGRE

     

    Ingrediente:

    1 l suc de coacaze, 2 l apa, 1 kg zahar, o lamiie mare.

     

    Mod de preparare:

    Coacazele curatate, spalate si zdrobite se amesteca cu apa, apoi, dupa 2-3 zile se strecoara. Zaharul se dizolva in apa, apoi se pune zeama de lamaie; siropul se fierbe 10 minute, ca sa se transforme in zaharuri mai simple (glucoza si levuloza), care vor fermenta mai repede. Dupa ce s-a racit, se amesteca cu sucul de coacaze, apoi se toarna in damigene (sau butoias) care se vor astupa cu dop de fermentatie, ca si in reteta precedenta. Dupa 4-6 saptamani, vinul se trage in sticle care, apoi se astupa cu dopuri si se pastreaza intr-un loc racoros. Coacazele negre contin o mai mare cantitate de vitamina C; este un vin tonic.