BluePink BluePink
XHost
Servere virtuale de la 20 eur / luna. Servere dedicate de la 100 eur / luna - servicii de administrare si monitorizare incluse. Colocare servere si echipamente de la 75 eur / luna. Pentru detalii accesati site-ul BluePink.

RETETE CULINARE

POFTA  BUNA  !

Cautare:

Parteneri

  • BANI PE INTERNET
  • Forum
  • LICHIOR DE PORTOCALE

     

    Ingrediente:

    1 l alcool, 1 kg zahar, 4 portocale mari (cca 1 kg ), 1 l lapte nefiert.

     

    Mod de preparare:

    Portocalele se taie in felii de 1 cm grosime, impreuna cu coaja si se pun intr-o damigeana de 3-5 l. Zaharul se dizolva in laptele putin caldut care apoi se toarna peste portocale, urmat de alcool. Damigeana se scutura bine, imediat se astupa ermetic si apoi timp de 12 zile se agita zilnic, cate putin. Laptele se va coagula in prezenta alcoolului si prin coagularea lui, va incorpora toate impuritatile; lichiorul va fi foarte clar si aromat. Dupa 12 zile, se filtreaza. Se aseaza pilnia deasupra sticlei, se pune pe ea un servetel dublu din tifon, udat cu apa si stors si peste tifon, un strat subtire de vata. Lichiorul se toarna in pilnie si se lasa sa se scurga incet, completand mereu, pana cand se termina de filtrat. Sticlele se astupa bine cu dop. Lichiorul se poate consuma imediat.