BluePink BluePink
XHost
Servere virtuale de la 20 eur / luna. Servere dedicate de la 100 eur / luna - servicii de administrare si monitorizare incluse. Colocare servere si echipamente de la 75 eur / luna. Pentru detalii accesati site-ul BluePink.

RETETE CULINARE

POFTA  BUNA  !

Cautare:

Parteneri

  • BANI PE INTERNET
  • Forum
  • LICHIOR DE OUA I

     

    Ingrediente:

    6 galbenusuri, 400 g zahar, 250 ml alcool, 100 ml rom, 600 ml lapte, vanilie (facultativ: 30-50 g nescafe sau 30-50 g cacao, 50-100 g ciocolata).

     

    Mod de preparare:

    Galbenusurile se freaca cu zaharul intr-un lighenas smaltuit de 2 l; se pune 1/2 baton de vanilie despicat in jumatate, pe lungime si se adauga treptat laptele rece. Compozitia se bate 10 minute, pe un vas cu apa clocotita, cu telul in forma de para. Cand lighenasul se ia de pe foc, daca in compozitie nu s-a pus baton, se pune un plic cu zahar vanilat. Tot acum se adauga: nescafe pentru lichior de oua cu gust de cafea, cacao cernuta prin sita de sarma pentru lichior de oua cu gust de cacao si ciocolata rasa pentru lichior de oua cu gust de ciocolata. Se amesteca bine compozitia pana cand se omogenizeaza si, dupa ce s-a racit, se adauga treptat alcoolul (amestecat in prealabil cu romul), amestecand necontenit); apoi se toarna in sticle. Lichiorul se poate consuma imediat dupa ce s-a racit bine, deoarece sodoul s-a ingrosat cu galbenusurile, pe aburi. Cu cat lichiorul se pastreaza mai mult, cu atat se ingroasa (sticlele se scutura intotdeauna inainte de intrebuintare).