RETETE CULINARE
POFTA BUNA !
CAFEA FILTRU
Ingrediente:
15 g cafea de persoana, zahar dupa gust, apa.
Mod de preparare:
Se prepara in aparate speciale care incalzesc apa electric. In lipsa acestora, se prepara in filtre de diferite marimi, pentru 2 pana la 6-8 cescute. Filtrul se pune pe un suport special din portelan, perforat la baza, care se asaza peste un vas in care va curge cafeaua. Cafeaua - 15 g de persoana - se va pune in filtru in functie de numarul persoanelor, ca sa nu fie prea subtire stratul de cafea prin care trebuie sa treaca apa. Cafeaua se asaza in filtru, in strat uniform; se stropeste
cu 1/2 cescuta cu apa fierbinte, turnata cate putin, pe toata suprafata, ca sa se ude cafeaua si sa se taseze; astfel, apa va trece mai incet prin ea, obtinandu-se o cafea mai concentrata. Restul de apa clocotita se pune intr-un vas mai mare si i se da drumul sa curga pe marginea filtrului, sa ajunga deasupra cafelei tasate si sa ramana deasupra ei, filtrandu-se incet. Cafeaua filtrata se mai infierbanta si se indulceste, dupa gust, apoi se serveste fierbinte.